2013. január 25., péntek

Créme Brulée házi málnaöntettel

Hozzávalók: (4 tálkához)

- 6 dkg barna cukor
- 25 dl habtejszín
- 1 dl zsíros tej
- 1 rúd vanília
- 4 tojássárgája

Öntethez: 

- 5 dkg fagyasztott málna 
- 5 dkg cukor

Elkészítés:

Egy magas falú tepsit félig megtöltünk vízzel, és belehelyezzük a szuflé formákat. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük. A tejszínt a tejjel és a kikapart vaníliarúddal és annak tartalmával felforraljuk, aztán óvatosan, kis adagonként adjuk a tojáshoz, nehogy azt összekapja. 
Csomómentesre keverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon benne, majd a óvatosan, merőkanállal a tálkákba öntjük. Fontos, hogy a víz a formák feléig érjen.
Ezt követően betesszük a tepsit 45-50 percre az előremelegített sütőbe, és 150 fokon halványbarnára sütjük.
Akiknek van otthon "szakácsfáklyája", az 1 tsk cukrot karamellizálhat a tetején.

Öntet: Érdemes addig elkészíteni, amíg a créme brulée-k sülnek. 
A málnát felolvasztom, majd a cukorral, alacsony lángon teljesen homogénre főzöm, majd hagyom lehűlni.

Tálaláskor a krém tetejére kanalazok belőle, de óvatosnak kell lenni, nehogy a súlya beszakítsa a karamellizálódott felületet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése